Настани

Обука за македонските членови на екипите за управување на проектите - Штип

19.07.2019

На 18 јули 2019 година во зградата на мултимедијалниот центар "Киро Глигоров" во Штип (објект изграден по нашата Програма) се одржа обука за македонските членови на екипите за управување на проектите финансирани со вториот повик за предлог проекти.

Обука за бугарските членови на екипите за управување на проектите - Ќустендил

17.07.2019

На 16 јули 2019 година во зградата на регионалната администрација Ќустендил во Ќустендил се одржа обука за бугарските членови на екипите за управување на проектите финансирани со вториот повик за предлог проекти.

Обука за македонските членови на екипите за управување на проектите финансирани по вториот повик

12.07.2019

Обука за македонските членови на екипите за управување на проектите финансирани по вториот повик

 

Мултимедијален центар "Киро Глигоров" Штип

ул. Сутлак, 2000 Штип

Обука за бугарските членови на екипите за управување на проектите финансирани по вториот повик

11.07.2019

Обука за бугарските членови на екипите за управување на проектите финансирани по вториот повик

 

Обласна администрација Жустендил - 2 спрат

ул. Демокрација 44А, 2500 Жустендил

Официјална церемонија за врачување на договори по вториот повик за предлог проекти

07.07.2019

Официјалната церемонија за доделувањето на договорите по вториот повик за предлог проекти на Interreg-ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија ќе се одржи на 12 јули 2019 година во 14:30 часот во зградата на Министерството за регионален развој и јавни работи во Софија, Бугарија.

Официјална церемонија за врачување на договори по вториот повик за предлог проекти

06.07.2019

Официјална церемонија за врачување на договори по вториот повик за предлог проектибсидия по втората покана

 

Министерство на регионален развој и јавни работи

 ул. „Св. Св. Кирил и Методиј“  17-19, София, Бугарија

 

Форумот за пронаоѓање на партнери во рамките на вториот повик за проектни предлози заврши успешно

14.03.2018

На 14.03.2018 година, во Делчево се одржа Форумот за пронаоѓање на партнери во рамки на вториот повик за предлог проекти од Interreg-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија. Настанот беше организиран од Заедничкиот секретаријат во соработка со Управувачкиот Орган и Националниот орган по Програмата.

Форум за пронаоѓање на партнери во рамките на вториот повик за проектни предлози - Делчево

08.03.2018

Форум за пронаоѓање на партнери во рамките на вториот повик за проектни предлози - Делчево

 

 

Датум:   14 март 2018 (среда)

Град:     Делчево, Македонија

Место:  Ресторан “Либеро” - Делчево

 

Заврши Информативната кампања по вториот повик за проектни предлози

27.02.2018

Успешно заврши Информативната кампања со информативни денови за потенцијални кандидати по вториот повик за проектни предлози на  Interreg-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија. Целта на спроведените обуки беше да се разјаснат на потенцијалните кандидати основните барања за развој на проектен предлог и да им бидат дадени практични совети за подготовка на сите документи за апликација, вклучувајки го и  буџетот.

Информативните денови за потенцијални кандидати беа резлизирани на следните дати и места:

Pages

Subscribe to Настани