2020+

Отворениот повик за инвестициски проекти во рамките на Програмскиот приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ заврши - пристигнаа вкупно 9 предлог проекти.

16.09.2023

Поднесувањето на предлог проектите во рамките на Отворениот повик за инвестициски проекти во рамките на Програмскиот приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ заврши на 15 септември 2023 год. во 23:59 ч. по бугарско време  (EET - Eastern European Time).

Преку системот за е-апликација JeMS пристигнаа вкупно 9 предлог проекти.

Deadline for submission of project proposals in JEMS

24.07.2023

The deadline for submission of project proposals in JEMS under the Territorial Strategy of the INTERREG VI-A IPA Bulgaria North Macedonia Programme 2021-2027, Specific objective 1.2 “Development of an attractive, all-season tourism product by means of smart solutions that ensure universal access and participation”

 is  today, 24 July 2023, 17:00 h. EEST (16:00 CEST)!

Успешно заврши Информативната кампања со Информативни денови и Форум за пронаоѓање на партнери за потенцијални апликанти на Отворениот повик за инвестициски проекти по Приоритет 1 „Позелен пограничен регион“

12.07.2023

Успешно заврши Информативната кампања со Информативни денови и Форум за пронаоѓање на партнери за потенцијални апликанти на Отворениот повик за инвестициски проекти по Приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ (реф. бр. 2021TC16IPCB006 – 2023-3).

Целта на обуките беше да им се објаснат на потенцијалните апликанти основните барања за изработка на предлог проекти и да им се дадат практични совети за подготовка на сите документи за аплицирање.

Ажурирана индикативна годишна програма за работа за 2023 година

03.07.2023


Ажурираната индикативна годишна програма за работа за 2023 година на Програмата Interreg VI-A ИПА Бугарија - Северна Мекдонија 2021-2027 може да ја најдете ТУКА

Започна информативната кампања во рамки на Отворениот повик за инвестициски проекти од Приоритет 1 „Позелен пограничен регион“

20.06.2023

Заедничкиот секретаријат на Програмата Interreg VI-A ИПА Бугарија - Северна Македонија 2021 -2027 организира 2 Информативни денови и Форум за пронаоѓање на партнери, со цел да го промовира својот Отворен повик за инвестициски проекти под Приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ - ref. No 2021TC16IPCB006 – 2023-3.

Отворен повик за инвестициски проекти во рамките на Програмскиот приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ на програмата Interreg (VI-A) ИПА Бугарија - Северна Македонија 2021-2027

07.06.2023

Министерството за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија (Управувачки орган) заедно со Министерството за локална самоуправа на Република Северна Македонија (Национален орган) на програмата Interreg (VI-A) ИПА Бугарија - Северна Македонија 2021- 2027 објави на 07.06.2023 година Отворен повик за инвестициски проекти по Програмскиот приоритет 1 „Позелен пограничен регион“ (No 2021TC16IPCB006 – 2023-3).

Се одржа Форумот за пронаоѓање на партнери во рамките на првиот повик за аплицирање со проектни концепти

07.06.2023

На 06 јуни 2023 година, во Благоевград, Република Бугарија се одржа Форумот за пронаоѓање на партнери во рамките на првиот повик за аплицирање со проектни концепти. Настанот беше организиран од Оперативната единица на Територијална стратегија на Програмата Interreg VI-A ИПА Бугарија - Северна Македонија во соработка со Управувачкиот Орган и Националниот орган по Програмата.

Во форумот учествуваа повеќе од 50 претставници на регионални и локални администрации, невладини организации, образовни и културни институции, природни паркови и др. од прекуграничниот регион на Програмата.

Pages

Subscribe to 2020+