Вести

Церемонијата за врачување на договори од Првиот повик за предлог проекти се одржа во Софија

21.10.2016

На 19 октомври 2016 година во Хотел Хилтон во Софија се одржа Церемонија за врачување на договори од Првиот повик за предлог проекти во рамки на Interreg - IPA CBC Програмата Бугарија - Македонија.

Европска Комисија - Повик за доставување предлог проекти за Програмата "Еразмус +"

19.10.2016

Европската комисија објави Повик за доставување на предлог проекти - EACEA / 37/2016 по Програмата "Еразмус +", клучна акција 3 - поддршка за реформирање на политиката Соработка со граѓанското општество во областа на младите

Целта на оваа покана е да обезбеди структурна поддршка, наречена оперативна субвенција на европски невладини организации (ЕНПО) и паневропски мрежи кои дејствуваат во областа на младите и кои се насочени кон општите цели наведени во целосниот текст на огласот.

Церемонија за врачување на договори во рамки на Првиот повик за предлог проекти

06.10.2016

Церемонија за врачување на договори од Првиот повик за предлог проекти во рамки на Interreg - IPA CBC Програмата Бугарија - Македонија

Хотел Хилтон Софија - 19 октомври 2016 год. - 11 ч. (EET)

Ден на европската соработка 2016

13.09.2016

Нашата програма на 10-ти септември 2016 година во Банско, Република Бугарија по петти пат го прослави Денот на европската соработка.

Supply of furniture, IT and office equipment under IPA Cross-border Programmes, managed by the Republic of Bulgaria

01.09.2016

Ministry of Regional Development and Public Works of the Republic of Bulgaria, the Directorate General “Territorial Cooperation Management” intends to award a supply contract for delivery, fitting and installation of Furniture, IT and office equipment for the needs of IPA CBC Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria – Turkey.

The tender dossier is available HERE.

Онлајн прашалник - Спроведување на проценка на влијанието на ИПА прекуграничните програми 2007-2013, управувани од страна на Република Бугарија

04.08.2016

Ова соопштение има за цел  информирање и привлекување на Вашето внимание кон анкетата која е дел од истражувачката методологија спроведувана во рамките на договорот за "Спроведување на проценка на влијанието на ИПА прекуграничните програми 2007-2013, управувани од страна на Република Бугарија". Целта на анкетата е да се добие Вашето мислење за оваа толку важна тема, достигнувањата и долгорочното влијание од горенаведените програми.

Европски ден на соработка 2016 - Концерт “Заедничките граници не прават поблиски”

21.07.2016

Концерт “Заедничките граници не прават поблиски”

Леб и сол Symphony & оркестар на Камерна опера – Благоевград

 

Во рамки на прославата на Европскиот ден на соработка оваа година на 10-ти септември 2016 година (сабота) на градскиот плоштад во прекрасниот туристички центар, градот Банско, Бугарија од 20 часот ке се случи еден неповторлив настан.

Европски ден на соработка 2016

19.07.2016

Европски ден на соработка 2016​ 

 

Концерт “Заедничките граници не прават поблиски”

Трета седница на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg - ИПА Бугарија - Македонија

23.06.2016

На 23 јуни 2016 година во Ќустендил, Република Бугарија се одржа третата седница на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg - ИПА Бугарија - Македонија, на која беа одобрени првите проекти кои ќе бидат финансирани од програмата.

Поради зголемен интерес кон програмата и високите резултати на значителен број од добиените предлог проекти, Заедничкиот комитет за следење одлучи да се обезбеди дополнителен финансиски ресурс во износ од 3 357 419 евра предвиден за 2018 година.

Трет состанок на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg - ИПА Бугарија - Македонија

17.06.2016

На 23 јуни во Ќустендил ќе се одржи третиот состанок на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg - ИПА Бугарија - Македонија, состанокот ке биде ко-претседаван од г-ѓа Деница Николова, заменик-министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија.

Pages

Subscribe to Вести