Вести

Четврт состанок на Заедничкиот комитет за следење

31.05.2017

Четвртиот состанок на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg-ИПА Бугарија - Македонија 2014-2020 се одржа на 30 мај 2017 година, во Берово, во просториите на Бизнис инкубатор - Берово, реконструиран со финансиска поддршка на нашата Програма во рамки на претходниот програмски период по проектот  "Бизнис инкубатор - економски развој и видливост на пограничниот регион".

Европа во мојот регион 2017

02.05.2017

Кампањата „Европа во мојот регион“ 2017 започнува на 2 мај во 25 држави од Европската Унија.

Обновени списоци на предлог проекти одобрени за финансирање по првиот повик - 22.03.2017

28.03.2017

Обновени списоци на предлог проекти по првиот повик № 2014TC16I5CB007 – 2015 – 1 по процедурите за преддоговарање и обжалување, согласно решенијата на заедничкиот комитет за следење од 14-ти април 2016, 23-ти јуни 2016, 28-ми септември 2016, 28 декември 2016 и 22 март 2017: 

 

Обновени списоци на предлог проекти одобрени за финансирање по првиот повик

19.01.2017

Обновени списоци на предлог проекти по првиот повик № 2014TC16I5CB007 – 2015 – 1 по процедурите за преддоговарање и обжалување, согласно решенијата на заедничкиот комитет за следење од 14-ти април 2016, 23-ти јуни 2016, 28-ми септември 2016 и 28 декември 2016:  

 

Оценка на влијанието на ИПА Програмите за прекугранична соработка 2007-2013

21.12.2016
Оценка на влијанието на ИПА Програмите за прекугранична соработка  2007-2013

Во 2016 година, Министерството за регионален развој и јавни работи додели  договор за услуги за надворешно вршење на оценка на влијанието на ИПА Програмите за прекугранична соработка  2007-2013, раководени од страна на Република Бугарија.

Pages

Subscribe to Вести