Вести

Завршија информативните денови за Првата покана по новата Програма 2014-2020

03.11.2015

Успешно заврши серијата на информативни денови за потенцијални кандидати за првиот Повик за проектни предлози на Програмата за прекугранична соработка Интеррег-ИПА Бугарија-Македонија.

Обуките се одржаа според следниов распоред:

Форум за пронаоѓање на партнери во град Сандански, во рамките на Првиот повик за проектни предлози

03.11.2015

Заедничкиот секретаријат на Програмата за прекугранична соработка Интерег-ИПА Бугарија-Македонија има задоволство да ги покани сите заинтересирани организации да земат учество во Форумот за пронаоѓање на партнери, кој ќе се одржи на 12.11.2015 год. (четврток), во Земјоделска професионална гимназија "Климент Тимирјазев ", град Сандански,  ул." Ѓорѓи Казепов " бр.1, Република Бугарија, со почетен час на регистрација 13:00 часот (бугарско време).

Информативна кампања за Првиот повик за поднесување на проектни предлози по Програмата за прекугранична соработка Интерег - ИПА Бугарија - Македонија на територија на Република Македонија

23.10.2015

Заедничкиот секретаријат на Програмата за прекугранична соработка Интеррег - ИПА Бугарија-Македонија има задоволство да ги покани сите заинтересирани лица да земат учество на информативните денови во врска со Првата покана за проектни предлози  планирани да се одржат на територијата на Република Македонија во периодот 28.10. 2015 - 30.10.2015 година, по следниот распоред:

Прашања и одговори по Прв повик за проектни предлози на Интерег-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

16.10.2015

Прв Повик за проектни предлози на Интерег-ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

Листата "Прашања и одговори" ќе биде редовно ажурирана со нови прашања и одговори.

Листата "Прашања и одговори" обновена на 15-ти октомври 2015 можете да ја најдете ТУКА. 

 

Информативна кампања за Првиот повик за поднесување на проектни предлози по Програмата за прекугранична соработка Интерег - ИПА Бугарија - Македонија 2014-2020

15.10.2015

Заедничкиот секретаријат на Програмата за прекугранична соработка Интеррег - ИПА Бугарија-Македонија има задоволство да ги покани сите заинтересирани лица да земат учество на информативните денови во врска со Првата покана за проектни предлози  планирани да се одржат на територијата на Република Бугарија во периодот 23.10. 2015 - 27.10.2015 година, по следниот распоред:

Прв Повик за проектни предлози на Програмата Интерег-ИПА за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

23.09.2015

Министерството за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија

(Управувачки орган на Програмата)

во соработка со

Министерството за локална самоуправа на Република Македонија

(Национален орган на Програмата)

 

Европски Ден на Соработка 2015

14.09.2015

На 12 септември 2015 година во организација на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и Македонија и Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и Србија се одржа прослава на Европскиот ден на соработка 2015. Прославата се одржа на платото пред Драмскиот театар во Ќустендил, Република Бугарија.

Истражување за учесниците во програмата: Вашето мислење е важно!

21.08.2015

Управувачкиот орган на Интеррег- ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Македонија за периодот 2014 - 2020 љубезно Ве кани да учествувате во онлајн анкетата за утврдување на основните вредности na квалитативните програмски показатели на резултати.

Ве молиме  да пополните по  еден прашалник за секој показател на резултат.

Прашалниците се достапни на линковите наведени  подолу, и тоа:

Европската Комисија ја одобри новата Интеррег - ИПА Прекугранична програма CCI2014TC16I5CB006

06.08.2015
лого

The Programme focuses on measures aiming at mitigating the effects of climate change and at addressing issues related to the conservation of nature and biodiversity, the sustainable use of natural resources, environmental protection and risk management at cross-border level.

Pages

Subscribe to Вести