Вести

ВАЖНО! Објавен е Вториот повик за поднесување на проектни предлози

16.02.2018

Втор повик за поднесување на проектни предлози

Објавен е Вториот повик за поднесување на проектни предлози во рамки на Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија 2014-2020. 

Информативна кампања за Вториот повик за поднесување на проектни предлози на Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија 2014-2020 на територија на Република Македонија

13.02.2018

Заедничкиот секретаријат на Interreg – ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија со задоволство ги поканува сите заинтересирани лица да учествуваат во Информативната кампања за Вториот повик за поднесување на проектни предлози која ке се одржи на територијата на Република Македонија во периодот од 20 февруари до 22 февруари, по следниот распоред:

Втор повик за поднесување на проектни предлози на Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Македонија

09.02.2018

Министерството за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија

(Управувачки орган на Програмата)

во соработка со

Министерството за локална самоуправа на Република Македонија

(Национален орган на Програмата)

 

Петта седница на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg-ИПА Бугарија - Македонија 2014-2020

30.01.2018

На 30 јануари 2018 година во Ќустендил се одржа петтата седница на Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg-ИПА Бугарија - Македонија. Седницата беше претседавана од страна на г-ѓа Деница Николова, заменик-министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија.

 

5-ти состанок на Заедничкиот комитет за следење

17.01.2018

Заедничкиот комитет за следење на Програмата за прекугранична соработка Interreg – ИПА Бугарија - Македонија 2014-2020 ќе одржи состанок на 30 јануари 2018 година во Ќустендил, Бугарија.

EXTENDED MAINTENACE

18.12.2017

Due to the additional changes required after the maintenance and installment of new functionality in the Beneficiary portal and the MIS system under the Interreg-IPA CBC Programme Bulgaria--the former Yugoslav Republic of Macedonia  2014-2020, the beneficiaries might experience unst

Техничка поддршка на Порталот за корисници (BP) и Информативниот систем (MIS)

12.12.2017

Поради планираните активности за превенција и инсталирање на нови функционалности, Порталот за корисници (BP) и Информативниот систем (MIS) на Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија 2014-2020 нема да бидат достапни во период од 12:00 часот (ЕЕТ) на 14.12.2017 год. до 18:00 часот (ЕЕТ) на 15.12.2017 год.

 

 

Празнување на Денот на европската соработка 2017

28.09.2017

На 27 септември 2017 година во организација на нашата Interreg - ИПА Програма за прекугранична соработка Бугарија – Македонија се одржа прослава на Денот на европската соработка 2017. Прославата се одржа во спортската сала "Арена Петрич" во Петрич. Официјалните гости на настанот беа: г-дин  Сухејл Фазлиу, министер за локална самоуправа на Република Македонија;  г-ѓа Деница Николова, заменик министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија;  Амбасадорот на Република Македонија во Република Бугарија Н.Е.

Ден на европската соработка 2017

18.09.2017

Шеста година по ред во месецот септември 2017 година низ цела Европа ќе биде одбележан Денот на европската соработка со организирање на стотици локални настани. Целта на кампањата, координирана од Европската комисија во соработка со Комитетот на регионите и Европскиот парламент е да се претстават на пошироката јавност постигнувањата на соработката меѓу европските земји и региони.

Pages

Subscribe to Вести