Медии

Се одржа 1-вата седница на Комитетот за следење во рамките на Програмата Interreg VI-A ИПА Бугарија - Северна Македонија 2021-2027

08.12.2022

На 6-ти декември 2022 година, во Струмица  се одржа 1-вата седница на Комитетот за следење во рамките на Програмата Interreg VI-A ИПА Бугарија - Северна Македонија 2021-2027. Со состанокот  претседаваше г-дин Зоран Димитровски, заменик министер за локална самоуправа на Република Северна Македонија и копретседаваше  г-ѓа Десислава Георгиева, заменик министер за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија.

Ден на европска соработка 2022 - Отворен ден во Ќустендил

21.09.2022

21-ви септември е Ден на европската соработка и секоја година повеќе од 100 програми на Interreg организираат локални настани поврзани со овој датум. Покрај тоа, 2022 година е и Европска година на младите, па така, во 2022 година прославите имаат заедничка тема: „Младите за соработка“.

По тој повод, Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Северна Македонија организираше „Отворен ден“ во канцеларијата на Заедничкиот секретаријат во Ќустендил.

Квиз - Ден на европската соработка 2022

12.09.2022

Во пресрет на Денот на европската соработка 2022 година, подготвивме празничен квиз!

 

За да учествувате, кликнете  Т У К А 

или на иконата подолу

ОТВОРЕН ДЕН

12.09.2022

21 септември е Ден на европската соработка и секоја година повеќе од 100 програми на Интеррег организираат локални настани околу тој датум. Исто така, 2022 година е Европска година на младите. Така, во 2022 година прославите имаат заедничка тема: „Младите за соработка“.

 

ВАЖНО! MIS и Порталот за корисници не се достапни поради техничко одржување

05.10.2021

Почитувани корисници,

Електронскиот систем за управување (MIS) и Порталот за корисници нема да бидат привремено достапни поради техничко одржување и ажурирање на софтверот. Очекуваме активностите да завршат на 6 октомври 2021 година.

Покана за учество во јавни консултации на нацрт Територијалната стратегија за интегрирани мерки во рамки на програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија за програмскиот период 2021-2027 година

14.04.2021

Дирекцијата “Управување со територијална соработка” во својство на Управувачки орган на Програмата за прекугранична соработка INTERREG - ИПА помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија за програмскиот период 2021-2027 година започнува јавни консултации во врска со нацрт Територијалната стратегија за интегрирана мерки на програмата.

Прашања и одговори за јавна набавка со предмет Подготовка на територијални стратегии за интегрирани мерки во рамките на Целта на кохезивната политика 5 „Европа поблиску до граѓаните“ во рамките на идните програми за прекугранична соработка 2021-2027

19.11.2020

Прашања и одговори за јавна набавка со предмет „Подготовка на територијални стратегии за интегрирани мерки во рамките на Целта на кохезивната политика 5 „Европа поблиску до граѓаните“ во рамките на идните програми за прекугранична соработка Interreg - ИПА Бугарија - Северна Македонија и Бугарија - Турција 2021-2027“  се достапни ТУКА

 

Ова е Европа - епизода бр.4 "Што сега за Европа?"

12.10.2020

Interreg започна комплетно нова комуникациска иницијатива. Таа е наречена „Ова е Европа“ и ке ве однесе до четирите страни на Европа за да ги слушнете обчните граѓани како зборуваат за тоа како Interreg им го има променето животот на подобро.

Pages

Subscribe to Медии