ОТВОРЕН ДЕН

12.09.2022

21 септември е Ден на европската соработка и секоја година повеќе од 100 програми на Интеррег организираат локални настани околу тој датум. Исто така, 2022 година е Европска година на младите. Така, во 2022 година прославите имаат заедничка тема: „Младите за соработка“.

 

Interreg - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија - Северна Македонија, ги поканува сите млади луѓе и оние кои се чувствуваат млади на ОТВОРЕН ДЕН во просториите на Заедничкиот секретаријат на улица Марин Дринов бр.7 во Ќустендил на 21 септември 2022 година.

 

Дојдете и запознајте се со нашите активности, успешните проекти во Вашето опкружување, основните принципи на прекуграничната соработка и европските вредности.

 

Со учество во интерактивните квиз-игри можете да станете добитник на награди, а ќе можете да ги видите делата создадени на претходните изданија на Денот на европската соработка како и многу други нешта.

 

Подгответе се за квиз - наградната игра со претходно учество во нашиот онлајн квиз на нашата интернет страница: www.ipa-cbc-007.eu 

 

 

Facebook icon
Twitter icon