Награди Нов европски Баухаус 2023

13.12.2022

Нов европски Баухаус е креативна и интердисциплинарна иницијатива која го поврзува Европскиот зелен договор со нашите животни простори и искуства.

Наградите нов европски Баухаус 2023 година се отворени за апликации од земјите-членки на ЕУ. За прв пат тие се отворени и за Западен Балкан.

Наградите ќе доделат до 30 000 евра за примерни иницијативи кои ги поврзуваат одржливоста, естетиката и инклузивноста - трите комплементарни вредности на Новиот европски Баухаус.

Како да аплицирате?

Детални информации најдете ТУКА

Facebook icon
Twitter icon